Nieuws

Nieuws van de lokale partij van Heerenveen

ZIEK VAN HERRIE EN FIJNSTOF

A32 - 100 km/u

Langsrazende auto’s of treinen, vliegtuigen die laag overkomen, aan omgevingsgeluid is niet te ontsnappen. En dat is ongezond, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Daarom zijn er strengere richtlijnen voor lawaai opgesteld.

Ruim een derde van de huizen in Nederland staat op een te lawaaiige plek, volgens de nieuwe normen van de WHO. Dat blijkt uit een recente analyse van RTL Nieuws.
Ook in Heerenveen zijn plekken met lawaaioverlast, onder andere langs Rijksweg A32.
GB Heerenveen wil dat de gemeente bij het Rijk aandringt op spoedige verlaging van de snelheid tot 100 km/u tussen Heerenveen-Zuid en het klaverblad. Dat is een effectieve en goedkope maatregel om én het lawaai te verminderen én de luchtkwaliteit te verbeteren voor de bewoners langs de snelweg. Want naast geluidoverlast zijn fijnstof en stikstofdioxide waarschijnlijk nog bedreigender voor de gezondheid. Milieudefensie en WHO vinden de normen hiervoor veel te soepel, schrijft het Algemeen Dagblad.

Samen met andere partijen heeft Roelf van der Woude, namens GB Heerenveen, maandagavond een motie ingediend over verlaging van de snelheid op de A32 die unaniem is aangenomen.
GB Heerenveen is blij dat het college zich maximaal zal inspannen in het lopende overleg met het Rijk.

Gemeenteraad Heerenveen unaniem tegen gaswinning

Gasvrij Heerenveen

Proefboringen bij Nieuwehorne hebben jaren geleden aangetoond dat er gas in de bodem zit. Mijnbouwbedrijf Vermilion wil dit gas nu gaan winnen en heeft gevraagd om zogeheten planologische medewerking. Het college heeft die medewerking geweigerd omdat de raad heeft uitgesproken geen gaswinning toe te staan.

Lees meer: Gemeenteraad Heerenveen unaniem tegen gaswinning

EERLIJK DUURT HET LANGST

Tino van der Ven

Tino van der Ven, lijsttrekker van GB Heerenveen, legt graag uit hoe het eigenlijk zit met de gemeentefinanciën: “Vier jaar geleden was onze verkiezingsleus 'Stem voor lagere lasten', want als de gemeente geld tekort komt moet ze eerst het eigen huis op orde brengen voordat ze de hand ophouden bij de inwoners. We zien dat de regerende partijen ons advies hebben opgevolgd, met de provincie als waakhond.

Lees meer: EERLIJK DUURT HET LANGST

DE LUIKEN OPEN

Maak het

“De luiken open voor een frisse wind.” Zo begon ons verkiezingsprogramma. We wilden af van de traditionele politiek, die van collegepartijen stemvee maakt en de oppositie buitenspel plaatst. Om de vertegenwoordigende rol van de gemeenteraad goed uit de verf te laten komen, zou een andere politiek nodig zijn. Geen dichtgetimmerd collegeprogramma maar een raadsbreed programma.

Lees meer: DE LUIKEN OPEN

NAAR DE KNOPPEN

Roelf2

Roelf van der Woude, de nummer 3 op de lijst van GB Heerenveen, is bezorgd dat de democratie naar de knoppen gaat als de afstand tussen inwoners en politiek groeit.

Lees meer: NAAR DE KNOPPEN

AFSCHEID VAN OUDE VORMEN EN GEDACHTEN

201803029-1

De eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad stond in het teken van de raadsbreed aangenomen motie van Roelf van der Woude, waarin gevraagd werd om de verkiezingsuitslag te analyseren en te overleggen over hoe een nieuw college kan worden gevormd.

Lees meer: AFSCHEID VAN OUDE VORMEN EN GEDACHTEN

MINDER MISSERS

Elly Bijlsma

Elly Bijlsma, de nummer 2 op de lijst van GB Heerenveen, sprak laatst een alleenstaande moeder met een kind op de basisschool. Na jaren in een uitkering kan deze moeder nu met werk en alimentatie precies rondkomen. Haar dochtertje krijgt psychische en sociale hulp.

Lees meer: MINDER MISSERS