EEN VOORSPELBAAR VERKIEZINGSDEBAT TOTDAT …

jubbega-debat

Het was best wel een aardig debat, maandagavond in Jubbega. De vertrouwde onderwerpen kwamen langs en de kandidaten deden wat er van ze verwacht werd. Zo nu en dan werd het zelfs levendig en het publiek toonde zich betrokken met vragen en reacties.

De algemene sfeer was dat Heerenveen weer aardig in de slappe was zit. En dat is fijn uitdelen in verkiezingstijd. Veel toehoorders zullen zich wél hebben afgevraagd hoe je een verlaging van de OZB combineert met alle ambitieuze plannen. Wellicht komt daar in de volgende debatten meer duidelijkheid over.

Aan het eind werden de politici verrast met de vraag hoe men tegen de problematiek rond cannabis aankijkt. Daar hadden de meeste kandidaten nog niet echt over nagedacht, zo bleek. Na wat heen en weer praten over wetten en praktische bezwaren voelde een meerderheid wel voor een experiment met gelegaliseerde wietteelt. Tino van der Ven vertelde hoe hij in zijn werk bij justitie ziet dat deze interessante agrarische bedrijfstak in handen is van de georganiseerde criminaliteit.
GB Heerenveen ziet liever gisteren dan vandaag dat de achterdeur van de koffieshop net zo legaal wordt als de voordeur. Ook om de onveiligheid door illegale wietteelt in woonbuurten tegen te gaan.