BESCHEIDENHEID EN AMBITIE

debat doopsgezinde kerk

Het eerste grote lijsttrekkersdebat opende met een warm pleidooi van burgemeester Van der Zwan om dichtgetimmerde collegeakkoorden vaarwel te zeggen. De kennis en kunde in de samenleving zouden beter moeten worden benut met wat hij een samenlevingsakkoord noemde.

Tino van der Ven reageerde verheugd op de uitspraken van Van der Zwan. “Het sluit naadloos aan op onze wens om tot een raadsbreed akkoord te komen,” zei hij. “Wij willen bovendien niet alles vanuit het gemeentehuis regelen maar de samenleving meer zeggenschap geven en nauw betrekken bij het bestuur. De bescheidenheid die de politiek past, zoals Van der Zwan het verwoordde, zit ons als lokale partij in de genen gebakken.”
Door andere partijen werd niet dieper ingegaan op de openingstoespraak. GB Heerenveen zal evenwel vasthouden aan haar ambitie voor bestuurlijke vernieuwing.

Het verkiezingsdebat liet weinig grote verschillen zien tussen de partijen. Er was daarnaast niet veel animo om controversiële uitspraken te doen.
Toen Tino van der Ven tegen het einde van het debat zijn opponenten uitdaagde met het plan Feanetië, lieten veel partijen nog steeds niet het achterste van hun tong zien.

Er komen nog drie debatten. Dat zijn even zoveel kansen voor de partijen om wat meer kleur op de wangen te krijgen.