DROMEN EN WINNAARS

Sandra Jakovljevic bij SC Heerenveen Vrouwen

Sandra Jakovljević, de nummer 8 op de lijst van GB Heerenveen, liet zich in Nieuwehorne bijpraten door Froukje Hofma, voorzitter van SC Heerenveen Vrouwen. Het ging over de huisvesting perikelen van sporters in Heerenveen. Die zijn extra nijpend geworden door de sloop van flatgebouwen. Een structurele oplossing is er niet, wat verbazend is voor de sportstad Heerenveen.

Sandra kent Froukje van de voetbaltribunes. Met elkaar delen ze hun passie voor sport. Wat ze ook delen is dat ze geen aanleg hebben voor een slachtofferrol.
Vrouwen krijgen niet overal dezelfde de kansen als mannen. Het vrouwenvoetbal heeft een lange weg moeten gaan om de erkenning te krijgen die het verdient. Sandra weet op haar beurt dat een buitenlandse afkomst vaak een extra drempel vormt.
“De drive die ik vandaag bij de vrouwen van eerste selectie zag, geeft mij nog meer energie om te helpen dat iedereen, man of vrouw, met elke achtergrond, dromen kan volgen om een winnaar te worden”.