Kerstmusical Posthuis veiliggesteld

Elly-site

Tijdens de raadsvergadering van 25 november is het voorstel om een gemeentelijke bijdrage te leveren aan de eigen (kerst)productie van Het Posthuis besproken.
G
B Heerenveen draagt deze traditie een warm hart toe en vindt de samenwerking tussen amateurs en professionals waardevol. We hebben dus voor het voorstel gestemd om 50.000 euro beschikbaar te stellen voor de jaren 2020, 2021 en 2022.


Aanvullend heeft Elly Bijlsma samen met PvdA en SP een motie ingediend om tenminste 400 kaarten (het aantal stoelen voor één voorstelling) beschikbaar te stellen voor kinderen die vanwege de kosten deze voorstelling niet mee zouden kunnen maken. Immers, als je gemeenschapsgeld gebruikt, moet de hele gemeenschap daar ook gebruik van kunnen maken! Het bedrag dat hiervoor nodig is moet binnen de bijdrage van de gemeente vallen. Deze motie is met een ruime meerderheid aangenomen.