Vragen over werkzaamheden Bornego in Terband

Bornego

Omdat ze zagen dat er aan de weg gemeten werd, ontdekten de buurtbewoners dat aan de Bornego gewerkt gaat worden. Het wegdek zou met maar liefst 8 cm verhoogd worden. Men maakt zich veel zorgen over de opritten, garages en huizen die veel lager liggen en bij hevige regenval onder zouden kunnen lopen.

Na het werk zouden de bermen met grond opgehoogd worden tot het niveau van het wegdek. Maar nu al worden de zachte bermen stuk gereden door groot landbouwverkeer en vrachtwagens en is het verschil tussen het wegdek en de berm soms meer dan 10 cm. Erg gevaarlijk, vooral voor jonge fietsers!

Raadslid Elly Bijlsma heeft hierover vragen gesteld. Zij wil van het college horen wat de plannen zijn en hoe de bewoners kunnen worden betrokken bij een veilige en duurzame oplossing voor de bermen.