Noodkreet aan het Rijk

roelf-30-9-2019

Veel raadsleden steunen de oproep van de Zoetermeerse gemeenteraad om een vuist te maken tegen het financieel afknijpen van gemeenten door het rijk. Zoetermeer wil onder andere het indienen van de begroting uitstellen en het overleg met het rijk opschorten.

Via de actie Raden In Verzet hoopt de Zuid-Hollandse raad op brede steun.

GB Heerenveen heeft zich al bij Raden In Verzet aangemeld, vertelt fractielid Roelf van der Woude. ,,Zoals het er nu voorstaat kan het echt niet langer. Ik ben optimistisch ingesteld en verwacht dat het rijk in september wel over de brug komt met meer geld. Den Haag zal het toch niet zover laten komen dat een kwart van de gemeenten failliet gaat? Maar we moeten de druk er goed op blijven houden.”

Lees hier een uitgebreid nieuwsbericht van het Fries Dagblad