Schoolreis raadsleden

Op dinsdagmiddag 5 april heeft Ankie Speel deelgenomen aan een bustour langs een aantal scholen in Heerenveen. Deze bustour werd georganiseerd om de raadsleden gevoel en inzicht mee te geven in de plannen voor het voortgezet onderwijs, het Integraal Huisvestingsplan (IHP).

Startend bij locatie De Beugel, ging het gezelschap langs het Bornego College, het Kei College, de Buitenbaan en OSG Sevenwolden. Een aantal leerlingen van het Kei College waren aanwezig in het restaurant de Jonge Garde. Prachtig om te zien hoe bevlogen deze leerlingen zijn!

Wethouder Jelle Zoetendal gaf een korte toelichting op het IHP, zodat ook de nieuwe raadsleden aangehaakt werden. Welk type onderwijs wordt waar gevestigd en welke uitdagingen zijn er voor de toekomst? Denk daarbij ook aan energiebesparing en een gezond binnenklimaat.

GemeenteBelangen vindt het belangrijk dat de scholen waarin de kinderen elke dag les krijgen, klaar zijn voor de toekomst. Elk kind verdient goed onderwijs.