Survival Run De Knipe – Hoe lang nog?

Na 2 jaar pauze vanwege corona kon het spektakel in De Knipe eindelijk weer doorgaan. Namens GemeenteBelangen is Elly Bijlsma op zondag een kijkje gaan nemen: “Die dag kwamen o.a. de toppers voor de 21 km aan de start en hebben we deze op de fiets gevolgd op hun parcours.”

De Survival Run is een groots opgezet, meerdaags evenement. Zo deden op donderdag en vrijdag zo’n 1600 leerlingen van de basisscholen in Heerenveen mee. Het is een prachtig voorbeeld van samenwerking in een dorp om dit te kunnen organiseren. De weergoden werkten deze keer prima mee!

Elly sprak ook nog met iemand van de organisatie. Ze hoorde dat Staatsbosbeheer steeds meer beperkingen oplegt. Dit vanwege het broedseizoen waarin het evenement altijd plaatsvindt. Een groot deel van het parcours gaat door het bos en men mag dan niet van alle paadjes gebruik maken. “Het is te hopen dat de maatregelen niet zo streng worden dat het bijzondere karakter van de Survival Run verloren gaat!”